EL MÉS XICOTET GRAN POBLE DEL MÓN

DADES BÀSICS

Municipi: Benillup
Comarca: El Comtat
Quilòmetres a la capital: 74
Altura: 565 m

Habitants: 2021- 101
Superfície: 3.38 km²

DATOS BÁSICOS

Municipio: Benillup

Comarca: El Comtat

Kilómetros a la capital: 74

Altura: 565 m

Habitantes: 2021- 101

Superficie: 3.38 km²

BASIC DATA

Municipality: Benillup

District: El Comtat

Kilometre from Capital: 74

Altitude: 565 m

Population: 2021-101

Surface area: 3.38 Km²

CARTOGRAFIA

 

Fulla del MTN

Coordenada X UTM Fus 30: 728853

Coordenada I UTM Fus 30: 4292399,5

Fus UTM: 30

Quadrícula UTM: YH29

 

CARTOGRAFÍA

Hoja del MTN

Coordenada X UTM Huso 30: 728853

Coordenada Y UTM Huso 30: 4292399,5

Huso UTM: 30

Cuadrícula UTM: YH29

MAPPING

MTN Sheet

Coordinate X UTM Time 30:728853

Coordinate Y UTM Time 30: 4292399,5

Time UTM: 30

Grid UTM: YH29

COMUNICACIONS

El millor accés és sortint per la N-340 a l’alçada de Muro i seguint per una desviació a l’esquerra que hi ha a un quilòmetre de Benimarfull.

COMUNICACIONES

El mejor acceso es saliendo por la N-340 a la altura de Muro, y siguiendo por una desviación a la izquierda que hay a un kilómetro de Benimarfull.

 COMMUNICATIONS

The best point of access is via the N-340 in Muro and following the diversion to the left which is around 1 km from Benimarfull.

EL MUNICIPI

Mes informacio del municipi de BENILLUP

EL MUNICIPI

Benillup es troba a la Vall de Travadell, als contraforts de la Serra d’Almudaina.

Beni, en àrab, vol dir «fill de», per la qual cosa tots els pobles que comencen per Beni són d’origen àrab. Aquest és el cas de Benillup que significaria «fill del llop». És un dels pobles més petits de la província d’Alacant. La seua economia és bàsicament agrícola, ja que està situada en plena zona de denominació d’origen de la cirera de muntanya d’Alacant. El nucli urbà és petit i està molt ben conservat en la seua tipologia tradicional.

EL MUNICIPIO

Benillup se encuentra en la Vall de Travadell, en las estribaciones de la Sierra de Almudaina.

Beni, en árabe, quiere decir; “hijo de” por lo cual todos los pueblos que empiezan por Beni son de origen árabe. Este es el caso de Benillup que significaría “hijo del lobo”. Es uno de los pueblos más pequeños de la provincia de Alicante. Su economía es básicamente agrícola, estando ubicada en plena zona de denominación de origen de la cereza de montaña de Alicante. El casco urbano es pequeño y está muy bien conservado en su tipología tradicional.

THE MUNICIPALITY

Benillup is found in the Vall de Travadell in the foothills of the Sierra de Almudaina.

Beni, in arabic means «son of», which means that any villages starting with Beni are of Arabic origin. In the case of Benillup it means «Son of the wolf». Its one of the smallest villages in the Alicante province. Its economy is mainly agriculture, found in the epicentre of the designated origin for mountain cherries of Alicante. The village centre is small and preserved its traditional typology very well.

 

____________

RECURSOS TURÍSTICS

No heu de perdre’s
la Font del Molí, la Font de Salines i el barranc de la Font Vella

Gastronomia
Figues fregides i sequillos (rebosteria)

Paratges
Font del Molí
Font de Salines
Barranc de la Font Vella

Festes i Esdeveniments
Les festes patronals se celebren des del 1693, del 8 al 10 d’agost, en honor a Sant Llorenç amb revetlla i tres dies de filaes (desfilades).

La primera setmana de febrer celebren Santa Àgueda, els dies 5 o 6.

 

RECURSOS TURÍSTICOS

No hay que perderse

Font del Molí, Font de Salines y Barranco de la Font Vella.

 

Gastronomía

Higos fritos y sequillos (repostería)

 

Parajes

Font del Molí

Font de Salines

Barranco de la Font Vella.

 

Fiestas y Eventos

Las fiestas patronales se celebran desde 1693, del 8 al 10 de agosto en honor a San Lorenzo con verbena y tres días de “filaes” (desfiles).

Y en febrero celebran Santa Agueda, la primera semana los días 5 o 6.

 

FESTIVITIES & EVENTS

A must see

Font de Moli, Font de Salines fountains and the Font Vella Ravine.

Local delecacies. Fried figs, pochero and cornstarch cookies

Spots

Font de Moli

Font de Salines

Font Vella Ravine

Festivities & Events

The local festivities have been celebrated since 1693 between 8-10 August in honour of Saint Lawrence with a bandstand and 3 day parade.

And in February St Águeda is celebrated during the first week days 5&6.

__________

 

LA VALL DE TRAVADELL

La història del municipi s’uneix a la de la comarca en haver albergat a les seues terres població musulmana. La toponomía d’alguns dels seus pobles és conseqüència d’aquest llegat. El seu paisatge, ple de barrancs i fonts, remarca la bellesa de la muntanya d’Alacant.

 

LA VALL DE TRAVADELL

Su historia se une a la de esta comarca al haber albergado en sus tierras población musulmana. La toponomía de algunos de sus pueblos es reflejo de este legado. Su paisaje lleno de barrancos y fuentes recuerda la belleza de la Montaña de Alicante.

 

LA VALL DE TRAVADELL

Its history is part of the region’s for having provided homes to a muslim community. The place names of the villages thereby reflect this legacy. Its scenery is full of ravines and fountains that remind us of the true beauty of Montaña de Alicante.

 

 

LA COMARCA DEL COMTAT

Situada al nord de la província d’Alacant, la comarca del Comtat se situa en una zona envoltada de muntanyes que superen els 1.000 metres d’altitud, com les serres de Mariola, Aitana, o Benicadell. Compta amb llocs emblemàtics, com el Barranc de l’Encantà, el pantà de Beniarrés i el paratge de la Cova dels Nou Forats.

A més, la comarca alberga els jaciments prehistòrics més rellevants de la Comunitat Valenciana, com la Cova Beneito, pertanyent al Paleolític, o el poblat de l’Edat de Bronze del Frare d’Agres.

Els noms dels municipis, com Benimarfull, Benilloba o Benasau, denoten el seu origen morisc. La capital, Cocentaina, que va ser nomenada ciutat comtal per Alfons XIII, conserva un important patrimoni medieval.

LA COMARCA DEL COMTAT

Situada al norte de la provincia de Alicante, la comarca de El Comtat se ubica en una zona rodeada de montañas que superan los 1.000 metros de altitud, como las sierras de Mariola, Aitana, o Benicadell. Cuenta con lugares emblemáticos, como el Barranco de l´Encantà, el pantano de Beniarrés y el paraje de la Cova dels Nou Forats.

Además la comarca alberga los yacimientos prehistóricos más relevantes de la Comunidad Valenciana, como la Cova Beneito, perteneciente al Paleolítico, o el poblado de la Edad de Bronce del Frare d´Agres.

Los nombres de los municipios, como Benimarfull, Benilloba o Benasau, denotan su origen morisco. La capital, Cocentaina, que fue nombrada ciudad condal por Alfonso XIII, conserva un importante patrimonio medieval.

THE COMTAT REGION

Situated in the north of the province of Alicante, the Comtat region is situated in an area surrounded by mountains that are higher than 1000 m in altitude, such as Mariola, Aitana and Benicadell. It presents emblematic places like El Barranca de L’Encantà, the reservoir of Beniarres, the Cova dels Nou Forats tourist spot.

The region is also home to the most relevant prehistoric burial sites in the Valencia Community, such as La Cova Beneito, forming part of the paleolithic, or bronze age population of the Frare D’Agres.

The names of the municipalities like Benimarfull, Banilloba, Benasau, denote their moorish origin. The capital, Cocentaina, which was named as the capital by Alfonso XIII, conserves an important medieval herritage.

 

AJUNTAMENT DE BENILLUP

Plaça de l’Església, 1

Tfn: 965514261

Correu electrònic: benillup@benillup.es

Pàgina web: www.benillup.es

VÍDEO